perjantai 4. tammikuuta 2013

Yhteenvetoa Mobileksen syksystä


Jos olet seurannut tätä blogia, hyvä lukija, tiedät, että saimme kesällä lisärahoitusta, jolla hankimme iPadeja sekä opiskelijoille että opettajille. Muutamaan luokkaan on saatu myös AppleTV:t. Emme kuitenkaan ole tyytyneet vain siihen, että olisimme hankkineet tekniikkaa, vaan olemme aktiivisesti kehittäneet ja kokeilleet opiskelua ja opettamista pädeillä sekä kouluttaneet ja kouluttautuneet.Erityisesti marraskuu oli kiireinen kuukausi. Kalenteria selatessa löytyy monta merkintää iPadien opetuskäyttöön liittyvistä koulutuksista, joita kollegoiden kanssa olemme pitäneet.

- Kuun alkupuolella kävin opastamassa naapurilukion kuvataideopettajia täppärien perusjutuissa. Heitä kiinnostivat myös taidemuseoiden iPad-sovellukset ja piirustusohjelmat.

- Joensuun iLO-päivillä (iPadit lukio-opetuksessa) pidimme Hannun ja Ismon kanssa kolme pajaa; omana aiheenani oli videoiden ja animaatioiden käyttö filosofian kurssilla. Meiltä oli mukana Joensuussa yhteensä kymmenen opettajaa.


- Savonlinnassa järjestetään vuosittain laaja seudullinen VESO-koulutus, ja sielläkin pidimme kolme pajaa, tai oikeastaan kaksi, mutta toinen ryhmä oli niin iso, että jaoimme sen "tasoryhmiin". Samat pajat pidettiin kahdesti päivän aikana.

- Kuun lopussa pidin vielä itäsuomalaisille opoille aamupäivän mittaisen koulutuksen Isoverstaan piikkiin. Opiskelimme täppäilyn alkeet, ja toki pohdiskelimme myös mobiililaitteen käyttökelpoisuutta tai tarpeellisuutta opinto-ohjaajan työssä. Samana päivänä Ismo ja Hannu käväisivät Hämeenlinnassa lukio-opettajia opettamassa.

- Marraskuuhun mahtui vielä Sanoma-yhtiön edustajien vierailu koulullamme. Keskustelimme mm. sähköisistä oppimateriaalista, ja Pidin yhden "näytetunnin", jossa iPadit olivat yhtenä työvälineenä perinteisten rinalla.

- Kun tullaan joulukuun puolelle, niin samaan putkeen menee vielä oman koulun opettajien täsmäopastus, jossa kävimme läpi Dropboxin käyttöä ja esitysten tekemistä Keynotella. Kollegat olivat kovin viehättyneet liitutaulupohjalle tekemästäni esityksestä, jota ohimennen vilautin jossain kokouksessa...


- Jossain välissä kävin myös Kuopiossa Isoverstaan koulutuksessa toisaalta osallistujana, mutta myös kertomassa, mitä meillä Savonlinnan lyseossa on pädeillä tehty.

- Mediaryhmän toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin, mikä näkyy ulospäin varsin tiuhaan päivittyvänä blogina http://savonlinnanlyseo.blogspot.fi

- Koulumme on esillä myös opetushallituksen hankegalleriassa osoitteessa 
http://services.hitlantis.com/oph.html 
Valitettavasti galleria ei toimi iPadilla.

Linkkejä muutamiin esityksiin:

iPadit Savonlinnan lyseon lukiossa http://db.tt/RxpqjNn9

iPadin käytön perusteet http://db.tt/E6DnbF8q

iPad opettajan henkilökohtaisena työvälineenä http://db.tt/Nk3Ufu3U

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti