torstai 9. toukokuuta 2013

Terveisiä iLO-päiviltä

Tosin vähän hitaasti tulevat nämä terveiset! Toivottavasti asia kuitenkin kiinnostaa vielä sekä mukana olleita että niitä, jotka olisivat toivoneet voivansa olla mukana.

Blogia seuranneet tietävät, että iLO-päivien eli iPadit lukio-opetuksessa -koulutustapahtuman konsepti kehitettiin Joensuun norssilla, jossa päivät järjestettiin kahdesti. Savonlinnan iLO järjestettiin Lyseon lukiolla 4.-5.4.2013. Innokkaimmat voivat jo varata kalenteriin seuraavat iLO-päivät eli marraskuun seitsemännen ja kahdeksannen päivän ja merkitä paikaksi Lappeenrannan.

Päivät olivat menestys! Näin uskallan sanoa osallistujamäärän ja saamamme palautteen perusteella. Mukaan ilmoittautui lopulta jopa 230 osallistujaa eri puolilta Suomea, vaikka jossain vaiheessa epäilimme jäävämme hiukan alle kahdensadan. Ohjelma koostui parista yhteisestä tilaisuudesta ja pajoista, joita oli kolmeen otteeseen noin 17-18 kappaletta kerrallaan. Yhteiset tilaisuudet käsittelivät sähköisiä ylioppilaskirjoituksia ja älytaulujen ja tablettien käyttöä yhdessä toistensa kanssa ja etäopetuksessa. Ohjelmaa voi tarkastella jälkikäteenkin nettisivulta. Siellä on myös listat, joista näkee pajojen aiheet ja vetäjät ja jonkin verran pajoissa pidettyjä esityksiä. Seuratkaa iLOa myös Facebookissa; päivittelemme sivua silloin tällöin, vaikka aktiivinen toiminta jatkuukin vasta syksyllä.
http://ilopaivat.ejuttu.fi
https://www.facebook.com/iLOpaivat?fref=tsMielestäni iLO-päivät ovat tärkeä asia ainakin kahdesta syystä: Ensinnäkin tietysti sisällön vuoksi. Tablet-laitteiden opetuskäyttöä oppii parhaiten toisilta opettajilta, joilla on käytännön kokemusta asiasta, ja tämä juuri on ollut ajatuksena, kun päivien motoksi on otettu "tuo tullessas, vie mennessäs". Toiseksi tapahtuma edustaa uudenlaista koulutusajattelua, jossa oppi ei tule ylhäältä alaspäin vaan uuden oppiminen perustuu omaan aktiivisuuteen. iLO-päivät ovat siis koulujen omaehtoista ja itse järjestämää toimintaa. Savonlinnan tapahtumaan ei tarvinnut myöskään käyttää verovaroja, koska rahoitus perustui osallistumismaksuihin ja sponsorien tukeen. Ja tietysti pajanpitäjien talkoohenkeen! Valtaisat kiitokset kaikille heille!

Täytyy kyllä tunnustaa, että päivien järjestelyt olivat melkoinen voimanponnistus, mutta oli se mukavaakin, varsinkin sitten, kun rupesi näkemään, että kaikki onnistuu. Huhtikuussa tuntui, että enpähän ihan heti ryhtyisi uudestaan tätä tekemään, mutta toukokuussa on jo fiilis, että nythän sen sitten osaisi tehdä jo sujuvammin... Mutta siirretään kapulaa Lappeenrantaan Saimaan mediakeskukselle. http://www.saimaanmediakeskus.fiiLOnaiheita olivat ohjelman ja sisällön lisäksi esimerkiksi seuraavat: vanhojen tuttujen tapaaminen ja uusiin tutustuminen, hyvät ruoat ja juomat sekä tapahtuman saama julkisuus Opettaja-lehdessä, Itä-Savo-lehdessä, YLE Etelä-Savon radiossa ja nettisivulla sekä Saimaa-lehdessä - puhumattakaan sanan leviämisestä sosiaalisessa mediassa. iLO-päivien markkinointibudjetti oli nolla euroa, mutta ystävät ja kylänmiehet ja -naiset osaltaan levittivät sanaa eteenpäin. Kiitos heillekin. Vielä muutama vuosi sitten tällainen verkostoituminen ei olisi ollut edes mahdollista.

Lopuksi kiitokset mukana olleille yrityksille: Kustannusosakeyhtiö Otavalle, Aronet Esitysyhtiölle, BLC:lle, Ilona IT:lle, Mobie oy:lle ja e-Oppi oy:lle. Ja olihan torstaipäivään osallistumassa myös Applen edustaja!

Kuvat: Martin Koci

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti