maanantai 23. huhtikuuta 2012

Vko 16, Mobiles ja Te3

TE3 Terveys ja tutkimus

Mobilesin iPadit siirtyivät TE3-kurssin, Terveys ja tutkimus, käyttöön. Aloitin kurssin suunnittelun muuttamalla sähköisen opetusmateriaalin mielestäni Padeille sopivampaan formaattiin. Rinnalla minulla menee toinen TE3-kurssi ilman Padeja, joten hieman tein kompromisseja. Ismo ja Virpi tekivät ison työn ja osaltani sain tulla valmiiseen pöytään appsien suhteen.

  • The mediocre teacher tells.
  • The good teacher explains.
  • The superior teacher demonstrates.
  • The great teacher inspires.
  • -by William A. Ward-
  • ... and in the end... A good teacher is one, who makes himself progressively unnecessary. (-My friend from Singapore-)
Kurssin aluksi teimme tarvittaessa sähköpostitilit, loin Facebook-ryhmän ja perustimme Dropbox-tilit niille, joilla sitä ei ole.Viikonlopun aikana FB-ryhmään oli liittynyt 85% ryhmän opiskelijoista. Apuna ensimmäisellä tunnilla olivat Virpi ja Ismo sekä Maj-Britt Aducatesta, Itä-Suomen yliopistosta.
Nyt FB-ryhmässä ovat kaikki oppilaat ja lähes kaikki, 95% ovat jakaneet Dropboxissa työkansion kanssani. Perjantaina kävimme läpi Corkulousta, mutta se ei vielä oikein auennut kaikille.
Ensimmäisellä kerralla ryhmä jakaantui neljän hengen ryhmiin, joita käytetään jatkossa tiedonhankintaan ja jakamiseen.
Appsiruletista valitsin työkaluiksi kurssille (siis aluksi) - Dropbox, materiaalin jakamiseen puolin ja toisin - Facebook (vähän Wilmaa), kommunikoimiseen, kysymiseen ja vastaamiseen, sms -tiedottamiseen - Explain Everything, EE, luentorungon muokkaamiseen omiksi muistiinpanoiksi - Bamboo, Docs to Go, Pages (Penultimate, iBrainstorm,) kirjoittamiseen, muistiinpanoihin - Corkulous ja Mindmap, ajatusten keräämisen alustoiksi
Ensimmäisen viikon yhteenvetona voisi sanoa, että mielenkiintoista ja haastavaa on ollut. Opiskelijat ovat sangen konservatiivisia ja passiivisen tiedon vastaanottamisen sijaan aktiivinen osallistuminen oppimiseen on vähän hakusessa, mutta vielä on jaksoa jäljellä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti