maanantai 17. syyskuuta 2012

Mobileksen iloinen syksy

Syksyhän on tietysti aina iloinen asia, mutta tällä kertaa tavallista mukavampi, sillä opetushallitus myönsi Savonlinnan lyseolle rahaa hankkeelle, jota kutsumme Mobiles II:ksi. Kaupungissa alkaa myös Juniori-Mobiles, kun alakoulut saivat hankerahaa. Tulette siis jatkossakin kuulemaan meistä!

Tällä hetkellä meillä ei ole käynnissä kokonaan iPadeilla toteutettavia kursseja, mutta muita virityksiä on meneillään. Olemme mukana opetushallituksen pilotissa, jossa testataan Promethean-yhtiön sähköistä vastausjärjestelmää. Opiskelijat voivat siinä antaa vastauksensa omalta iPadiltaan, ja kysymykset voivat olla erilaisia monivalintoja tai avokysymyksiä. Kuulumisia kerromme ihan piakkoin..

Savonlinnan kaupunki laajenee vuodenvaihteessa, kun Kerimäen ja Punkaharjun kunnat liittyvät siihen. Lukioille tämä merkitsee sitä, että Lyseolla on jatkossa opetusta kolmessa toimipisteessä.Tilanne tulee olemaan monella tavalla haastava, ja ennakoimme sitä varautumalla jo nyt sekä teknisesti että kouluttautumalla etäopetuksen aloittamiseen. Tähän asti etäopetuspuolesta on vastannut Savonlinnan aikuislukio, joka toimii samoissa tiloissa Lyseon kanssa. Hannu, Ismo ja allekirjoittanut osallistuivat EKO-hankkeen järjestämään etäopetuksen seminaaripäivään Helsingissä viime viikon perjantaina, ja päivän antia jaetaan jatkossa oman koulun opettajille. http://info.edu.turku.fi/etaopetus/

Uuden hankerahan turvin on Lyseon opettajille hankittu mukava määrä uusia iPadeja. Osa on jo jaettu omistajilleen - vai pitäisikö sanoa haltijoilleen, sillä toki pädit säilyvät koulun omaisuutena, vaikka opettajat saavat ne henkilökohtaiseen käyttöönsä. Loput jaetaan tulevalla viikolla, sillä haluamme tehdä tiettyjä asioita porukalle kerralla, esimerkiksi iTunes-tilit ja sähköpostiasetukset laitteisiin.

Ja vielä oma lempilapseni: Lyseossa aloittaa lokakuun aikana opiskelijoista koottu mediaryhmä, jonka jäsenet saavat käyttöönsä iPadit. Tarkoituksena on tuottaa tuoretta ja opiskelijoiden näköistä uutisvirtaa koulumme toiminnasta ja ajankohtaisista asioista. Tästäkin kuulette myöhemmin lisää. Meidät tapaatte myös seudullisessa VESO-päivässä marraskuun 17.päivänä Savonlinnassa ja Joensuussa iLO-päivillä 8.-9.11. Pari muutakin koulutusjuttua on ehkä tulossa, joten hulinaa riittää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti