keskiviikko 17. lokakuuta 2012

We proudly present: Lyseon mediaryhmä

Joskus viime kevättalvella aloimme Hannun kanssa kehitellä ajatusta, että meillä Savonlinnan lyseossa olisi opiskelijaryhmä, joka kirjoittaisi ja kuvaisi ja tekisi juttuja koulun juhlista ja arjesta ja muusta mielenkiintoisesta. Pallottelimme ideaa keskenämme ja vähän opettajainhuoneessakin ja hallinnon suuntaan, ja vähitellen se alkoi saada hahmoa. Toukokuussa oli koossa sen verran konkretiaa, että kutsuimme koolle opettajaryhmän, jonka tarkoitus on toimia opiskelijoiden tukena. Mukana on tällä hetkellä viisi reaaliaineiden, äidinkielen ja kuvataiteen opettajaa.

Opettajien kesken olemme puhuneet esimerkiksi opiskelijoille tarjottavista työvälineistä, mahdollisista avustuksista, joilla välineitä hankittaisiin, juttuideoista ja julkaisualustoista. Viimeksi mainittu asia osoittautui sikäli haasteelliseksi, että meillä ajatuksen lentoon sysänneillä oli toive visuaalisesti näyttävästä, nykyaikaisesta alustasta, jonka pitäisi kaiken lisäksi olla ilmainen tai ainakin naurettavan halpa. Viime keväänä meillä ei nimittäin ollut oikeastaan muuta rahoitusta tiedossa tälle projektille kuin yksi kurssi lukioresurssista opettajien kesken jaettavaksi. Toiveidemme mukaista alustaa ei ole vieläkään löytynyt, vaikka olemme tutustuneet aika moneen verkkolehtipalveluun. Otamme siis edelleen vihjeitä vastaan!

Syyslukukauden alussa pyysimme opiskelijoilta hakemuksia mediaryhmän jäseniksi. Halusimme ottaa mukaan kaikki hakeneet, mutta käytännössä mukaan lähti tässä vaiheessa neljä opiskelijaa. Heille annettiin henkilökohtaisiksi työvälineiksi iPadit, ja neljä asettui lukumääräksi, koska sen verran Ismo laski voivansa irrottaa resursseja hankerahoistamme. (Kiitos opetushallitukselle Mobiles II -rahasta!)

Viime viikolla toiminta sitten alkoi toden teolla, kun ensimmäiset jutut julkaistiin uudessa blogissa. Sen ulkoasu on konstailematon, koska halusimme saada ajankohtaisia uutisia pikaisesti eetteriin, mutta eiköhän siihen jatkossa tule parannuksia. Olen ylpeä mediaryhmän nuorista naisista, joilla on taitoa ja intoa tehdä juttuja sen lisäksi, että he hoitavat normaalin koulutyönsä. Ainakin yksi juttu julkaistaan vielä ennen lomaa, ja sitten ovat Sara, Karoliina, Veera ja Katri esittäytyneet teille, hyvä yleisö! Meillä on kuitenkin vielä lisää ideoita hihassa, joten olkaa kuulolla. Esimerkiksi yhteistyön käynnistämisestä Itä-Savo-lehden kanssa on jo sovittu, ja sen tuloksia alkaa näkyä pian.

Tässä on linkki blogiin, jonka osoite on http://savonlinnanlyseo.blogspot.fi

Savonlinnan Lyseon Lukio


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti