sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Maantieteen kurssi ilman kirjoja


Pidän maantieteen kurssia iPadeilla ilman oppikirjaa. Kurssia on nyt käyty jonkin aikaa. On ilmeistä että opiskelijat ovat varsin fiksoituneita oppikirjoihin. Tiedonhankinta netistä jää helposti Wikipedia-tasolle. Osalta ei tunnu onnistuvan tämäkään. Opettajalta tällainen kurssin pito vaatii uudenlaista suhtautumista. Opiskelijoille on hyvä etsiä valmiiksi lähteitä mistä he voivat lähteä liikkeelle. Hieman uudenlaista ajattelutapaa tämä vaatii myös opettajalta. Materiaalin rakentaminen tunneille vie ehkä hieman turhan paljon aikaa. Onneksi aineenopettajalla materiaalia voi hyötykäyttää myös jatkossa.
Tehtävät annan Dropboxin kautta. Olen perustanut kansion nimeltään Ge1 ladattavat tiedostot, jonka olen jakanut ryhmän opiskelijoille. Sinne tallennan tehtävät opiskelijoille. Opiskelijat lataavat nämä itselleen. Tehtyään tehtävät opiskelijat tallentavat ne Dropboxiin omaan kansioonsa, jonka he puolestaan ovat jakaneet minulle. Näin voin halutessani seurata reaaliajassa opiskelijoiden työskentelyä. Kirjoittamiseen käytämme Pagesia. Nykyään myös sillä voi tallentaa Dropboxiin. Aiemmin käyttämässäni Docs to Go:ssa oli joskus epämääräisyyttä tallennuksessa. Erilaisia esityksiä ja tehtäviä teemme Explain Everythingillä. Lisäksi käytämme Google Earthia ja Nasa Wizia. Koitan pitää sovellukset aika minimissä.
Alkukurssiassa kävimme asioita enemmän opettajajohtoisesti, jotta opiskelijat oppivat käyttämään laitteita. Nyt olemme siirtyneet enemmän tekemällä oppimiseen. Annan opiskelijoille tehtäviä tehtäväksi, jotka sitten käymme lopuksi yhdessä läpi.
Facebookissa annan ohjeita opiskelijoille ja annan lisämateriaalia. Tämä ryhmä kyllä seuraa antamiani ohjeita Facebookissa, mutta keskustelua en ole onnistunut herättämään. Aiempi ryhmä kysyi asioita Facebookissa huomattavasti laajemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti