tiistai 27. marraskuuta 2012

Maantieteen kurssin opiskelijoiden tuntemuksia ilman kirjaa opiskelusta

Maantieteen 1-kurssin jälkeen tehtiin kysely opiskelijoille. Jatkossa julkaisen kyselyn tuloksia tässä blogissa. Tässä vaatauksia kysymykseen: "Miltä opiskelu ilman oppikirjaa tuntui"

Olihan siinä totuttelemista. Ihan mukavaa se oli kun laukku tuntui yli puol kirjaa kevyemmältä. Sinänsä olisi jees kun olis padit aina, ei tarvitsisi kuin yhden laitteen kaikkiin aineisiin. Mutta ei tämmönen kyllä kaikkiin aineisiin sovellu.

Olihan se erilaista... Välillä ehkä vähän vaikeaakin kun tottunut opiskelemaan kirjojen kanssa.. Joskus näki vastaukset suoraan netistä eikä asioita tullut oikeesti ajateltua koska niitä ei tarvinnut kirjoittaa mihinkään ylös..

vaikee, tabletin käytön opettelu vie aikaa

Vähän vaikeaa. Koska siihen kuluttaa aika oppi käyttämään Ipadia.

Aluksi opiskelu oli hankalaa mutta kyllä siihen tottui

Täysin erillaiselta, alussa oli vaikea opiskella, koska en ollut ennen opiskellut ilman kirjaa. Loppua kohden jutun oppi. Opiskelu oli loppujen lopuksi mukavaa

Alkuun vaikealta mutta kun alkoi löytämään asioita netistä niin se helpottui.

Erilaiselta, mutta iPad toi omalla tavallaan lisämotivaatiota opiskeluun. Välillä tuntui kuitenkin vaikealta, kun ei voinut etsiä tietoa kirjasta, josta se löytyisi helposti ja yksinkertaisesti muotoiltuna. Netistä tieto löytyi välillä liian vaikeassa muodossa verrattuna kirjaan.

Opiskelu ilman oppikirjaa tuntui todella vaikealta, kun ei ollut mitään ns hätävaraa mistä tarkastaa asiat, nyt ilman oppikirjaa ei sinällään koskaan tiennyt mistä etsiä ja löytääkö.

Vähän haastavalta, mutta kyllä sitten tottui ipadilla etsimään netistä tietoa vaikka se alussa hankalaa olikin.

Opiskelu onnistui hyvin ja tuntui hauskan erilaiselta.

Välillä oppikirjaa olisi tarvinnut, mutta ylipäätään opiskelu oli aika helppoa.

Omistan oppikirjan myös niin paha sanoa kun en tiedä vaikeampaa se olisi jos en kirjaa omistaisi.
Vaati aluksi totuttelua. Asioiden oppiminen ehkä vähän vaikeampaa.

Aluksi oli vaikeaa kun en osannut käyttää ipadia, mutta sitten kun oppi perusasiat, niin opiskelu helpottui. Paremmin oppii kirjan kanssa.

Aluksi ajattelin, että 'oo ipad kivaa', mutta eipäs ollutkaan. Kauheeta oli. Ei yhtään kätevä. Tuli vaa tehyks kaikkee muuta epäjärkevää tunneilla. Oppikirjat on kivempia. Ja jää paremmin jutut mieleen ku kirjottaa vihkoon.

Tiedon etsiminen oli vaikeaa ja meni paljon aikaa, ennen kuin oppi käyttämään laitetta. Opiskelu oli vaikeampaa, mutta hieman kiinnostavampaa.

Erilaiselta ja oli ihan hyvä kun ei tarvinnut ostaa oppikirja. Kirjasta olisi kuitenkin ollut paljon hyötyä iPadilla opiskelun ohella.

Hankalalta, kun ei ollut tottunut opiskelemaan ilman kirjaa.

Aluksi se oli aika vähän hankalaa, kun laitetta alkoi oppia käyttämään niin opiskelukin alkoi tuntumaan mukavammalta.

Vaikealta. Tarkan tiedon ja kokonaisuuksien löytäminen on hankalaa.

Se tuntui oudolta etenkin alussa. Ipadilla opiskellessa oli vaikeaa ymmärtää asiakokonaisuuksia, jotka olisi helppo katsoa kirjasta. Riippuu varmaan erittäin paljon jokaisen yksilöllisestä opiskelutavasta, miten pärjää ilman kirjaa. Itselleni kirjan kanssa opiskelu olisi ehkä sopinut paremmin.

Aluksi se oli mielenkiintoista ja jännää, mutta nopeasti huomasi kaipaavansa kynää ja paperia. Kirjassa tieto tuntuu olevan paremmin käsiteltävissä ja saatavissa. Ipadista oli kuitenkin hyötyä havainnollistamaan asioita sovelluksien avulla ja tiedon välitys opettajan ja oppilaan välillä oli tiiviimpää kuin normaalisti. Opettajaankin tuli tietyllä tapaa tiiviimpi suhde ja pystyi kysymään asioista paremmin kuin muilla tunneilla. Voisin kuvitella käyttäväni ipadia jatkossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti