keskiviikko 9. marraskuuta 2011

iPadien käyttöönotto


Tänään Andrei IlonaIT:ltä oli ohjaamassa Mobiles-ihmisiä Ipadien käyttöönottoon. 33 iPadia, joista puolet 3G-versioita, odottivat ilman uutta iOS5-käyttöjärjestelmää Leba-laukuissa. Leban synkronointi-/latauslaukku osoittautui mainiosti suunnitelluksi. Latauspiuhat oli helppo asentaa yksittäisiin säilytyslokeroihin. Piuhat katosivat kauniisti niille varattuihin uriin. Käyttöönoton vaiheet etenivät kutakuinkin seuraavasti.

1) Loimme Lyseolle pääkäyttäjä AppleID:n
2) Latasimme yhdelle laitteelle (Master) etukäteen mietityt ilmaiset sovellukset (mm. Evernote, Mindjet, Dropbox) Maksulliset otetaan käyttöön myöhemmin.
3) Otimme varmuuskopion sovelluksineen tuosta Master-laitteesta
4) Latasimme iOS5-päivityspaketin kahdelle eri koneelle, joilla päivitimme toisella 3G-versiota ja toisella Wifi-versiota iPadeista.
5) Kun iOS5 oli asennettu, palautimme kaikkiin laitteisiin aiemmin otetun Master-laitteen varmuuskopion.
6) iPhone Configuration Utilitylla Andrei loi kaksi profiilia, Wifi-profiilin (laite tunnistaa automaattisesti koulun langattomat verkot, jolloin opiskelijan ei tarvitse esim. naputella verkon salasanoja) ja Security-profiilin, johon määritettiin muutamia asetuksia, joita laitteella ei opiskelija voi tehdä (esim. InApp-purchases...)
7) Kaikkiin laitteisiin asennettiin luodut profiilit.


Tämän jälkeen koneet laitettiin latautumaan Leba-laukkuun. Laukku käynnistää miellyttävästi portaittain kunkin iPadin latauksen, jolloin suurta virtapiikkiä ei synny. Kytkettäessä laukun hallintakone synkronointiin, kaikki latauslaukussa olevat iPadit tunnistetaan ja ne näkyvät iTunesin sivupalkissa.


Asensimme testimielessä myös hallintakoneen (joka on Leba-laukussa) iTunes-ohjelman kautta keskitetysti iPadeille ilmaisen sovelluksen. Sovellus synkronoitui kaikille laitteille todella nopeasti ja vaivattomasti. Käyttöönottoprosessi on loppujen lopuksi aika selkeä ja jouheva. Eniten aikaa tapauksessamme kului iOS5-käyttöjärjestelmän asentamiseen iPadeille. Toinen asennuskoneistamme, pari vuotta vanha PC oli reilusti puolet hitaampi iOS5:n asennusvaiheessa kuin uusi MacBookPro. PC toimi kuitenkin mainiona lisänä käyttöönottoprosessissa. Töitä jäi Lyseolle myös huomiseksi!

2 kommenttia:

  1. Tänään laitoimme loput iPadit käyttökuntoon. Jos hankkii säilytyslaukun ja aikoo kuitenkin käyttää padeja myös sillä tavalla että opiskelijat saavat koneet mukaansa, on viisasta hommata ylimääräiset latausjohdot. Näin ei johtoja tarvitse irroitella laukuista. Se olisi aikaavievää ja hankalaa.

    VastaaPoista