maanantai 28. marraskuuta 2011

Yhä tekniikkaa opetellen

Tänään käsittelimme sateita ja vesiä. Osa tunneista meni tekniseen säätämiseen ja opiskelijoiden neuvomiseen. Näin alussa tämä ilmiö on varmasti suurempi kuin sitten kun opiskelijat ovat tottuneet laitteisiin. Pidin myös tunnilla pienen testin, johon opiskelijat vastasivat tablettien avulla. Lisäksi se saivat kysymyksen kotona selvitettäväksi. Kotitehtävänä heillä on soveltava tehtävä liikkuvasta matalapaineesta. Ensi kerralla opiskelijat valmistelevat alustuksia seuraaviin tunteihin.

Jostain syystä en saa kommentoitua tähän blokiin, joten vastailen tässä edellisestä kirjoituksesta tulleisiin kommentteihin. Meillä on tehty sopimus huoltajien kanssa. Opiskelija on korvausvelvollinen huolimattomuudesta tai tahallisuudesta aiheutuneesta vahingosta. Sopimuksessa pyydetään myös lupaa sosiaalisen median työvälineiden eettisesti hyväksyttävään käyttöön.
Normaalisti ppt muuntuu hyvin esim keynoteen tai ExpEverything-apsiin. Aps storen mukaan tuo Voice thread ei olisi ilmainen. EE:llä voi tehdä kuvien avulla esityksen ja tehdä sitten vaikka videon. EE:ssä pidän hyvänä sen hienoa yhteistoimintaa Dropboxin kanssa. Tuo Voice threadkin voisi olla tutustumisen arvoinen.

Tässä yksi opiskelijakommentti käsitekartoista:

”- Miusta nuo ajatuskartat on hyviä kun niiden avulla oppii hyvin kun pitää lukea se kappale kunnolla, että pystyy sen tekemään. Yleensä kun sitä ei aina jaksa noita kappaleita niin hyvin lukea.. Ja sitten tämän iPadin avulla on paljon helpompi tehdä niitä ajatuskarttoja kun paljon nopeampaa ja helpompi muokata kun jos kirjoittaisi käsin paperille. (Riikka)”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti