tiistai 29. marraskuuta 2011

Ryhmätöitä tableteilla

Tänään opiskelijat tekivät ryhmissä alustuksia tunneille. He syöttävät tuotoksensa wikiin, kunhan he saavat ne valmiiksi. IPadin käyttö wikissä on hieman haastavampaa. Emme keksineet keinoa miten kuvan saisi järkevästi näkymään wikiin. padista kun ei voi ladata tiedostoa. Jouduimme tyytymään linkkiin käsitekarttaan. Opiskelijat työskentelivät mielestäni varsin intensiivisesti. Jonkin verran apua tarvittiin. Se on hyvä asia, sillä nyt saimme monia asioita eteenpäin kädestä pitäen.
Yksi hankalimmista asioista kurssissa on ollut opiskelijoiden sähköpostien hallinta. Helposti jonkun opiskelijan sähköpostissa on kirjoitusvirhe, jolloin kutsut Dropboxiin ja wikiin eivät menekään perille. Lisäksi jos opiskelija ei tajua kertoa asiasta, hän voi olla pimennossa liian pitkään. Opiskelijan on opeteltava erilaista aktiivisuutta. Kasvina ei voi tällaisella kurssilla istua. Sekin on toisaalta hyvä asia. Toki kulttuurimuutosta myös opiskelijoiden taholta vaaditaan.

Tässä yksi opiskelijakommentti päivästä:
"Tänään teimme muista tunneista poiketen ryhmätöitä. Ryhmä, jonka minä, Pihla ja Jasminin muodostimme, sai aiheekseen laattatektoniikan ja teimme tunnin aikana käsitekartan aiheesta. Luimme kappaleen osa osalta ja poimimme sieltä tärkeimmät kohdat. Pihla teki Mindjet ohjelmalla käsitekartan, kun me yhdessä tutkimme oppikirjan kappaletta ja päätimme mitkä asiat ovat hyviä käsitekartassa mainittavaksi.
Tunti meni nopeasti, kun oli kokoajan tekemistä. Yhteistyö oli sujuvaa ja ongelmia ei ilmennyt. Tulimme hyvin toimeen keskenämme ja työ edistyi ja valmistui hyvin." (Sonja)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti