torstai 15. joulukuuta 2011

Media paikalla tunnilla

Tänään opiskelimme maanjäristyksiä ja endogeenisia tapahtumia Suomessa. Tänään oli siitä erikoinen tunti että kesken kaiken putkahti median edustajia seuraamaan oppituntia. Se aiheutti opiskelijoissa ehkä hieman hämmennystä. Ensimmäiseksi opiskelijaryhmä piti alustuksen maanjäristyksistä. Tämän jälkeen he hakivat maanjäristystehtävän ladattavista tiedostoista Explain Everythingiin ja ryhtyivät tekemään tehtävää. Alussa oli jonkin verran teknisiä hankaluuksia, pääasiassa sen vuoksi että en ollut tajunnut testata kunnolla miten asia kannattaa tehdä. Se olikin ysinkertaisempaa kuin olin ajatellut. Explain Everything ymmärtää tehdä monisivuisesta pdf-dokumentista useamman sivun esityksen automaattisesti. Kun homma alkoi sujua, annoin tehtävän tehtäväksi kotona loppuun.

Seuraava ryhmä alusti endogeenisista tapahtumista Suomessa. He esittivät hyvän käsitekartan asiasta. Tämän jälkeen otin Google Earthista tabletilla snapshotin ja avasin sen Explain Everythingillä. Selostin vuoristojen muinaista sijaintia piirtäen samalla tabletilla asioita valkokankaalle karttapohjalle.


Mitä tästä kerrasta opin, on se että kaikki kannattaa testata etukäteen, niin sähläys jää vähemmälle.Tässä opiskelijakommentti edellisestä tunnista:


“Esitimme tänään oman ryhmätyömme. Tomi ei pystynyt puhumaan, joten minä ja Miija puhuimme. Yritin puhua mahdollisemman kuuluvasti. Mielestäni se meni ihan hyvin. Kuuntelimme myös toisen ryhmän esitelmän vuoristojen ja kivilajien synnystä. Sekin oli hyvä.


Tabletin käyttö sujui hyvin ja palautimme tabletit opettajalle, koska toinen ryhmä tarvitsi niitä. Saamme ne jo torstaina takaisin. Aluksi meidän piti kuitenkin poistaa kaikki tabletista ja se oli hyvin nopeaa. Kaikki tunnukset pitää tallentaa uudelleen, kun saamme tabletit takaisin.” (Maria)


On mielenkiintoista nähdä minkälainen juttu lehteen tulee. Aihe on varmaan toimittajalle vaikea, kun ei ole omakohtaisia kokemuksia laitteesta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti