tiistai 13. joulukuuta 2011

Tablettien tyhjennystä ja lainausta

Tänään käsittelimme vuoristojen ja kivilajien syntyä sekä tulivuoria.

Molempien ryhmien esitykset olivat oikein hyviä. Täytyy vielä opastaa heitä laittamaan työnsä Wikispaceen. Lisäksi tunnilla käsittelimme lisää aihetta opettajajohtoisesti. Lopputunnista otin 16 opiskelijalta tabletit pois, sillä tietotekniikkaryhmä harjoittelee videointia ja videon käsittelyä tableteilla parina päivänä. Tässä tilanteessa huomasi miten henkilökohtaisia laitteita tabletit ovat. Laitteista pitäisi poistaa sähköpostiasetukset, Dropboxin tunnukset Dropboxista, Mindjetistä, DocsToGosta, Explain Everythingistä ja Goodreaderista. Myös Facebook ym. Tunnukest pitäisi poistaa. Aika homma ja muistaminen. Onneksi meillä on synkronointilaukut. Niinpä opastin opiskelijoita poistamaan tableteista kaiken sisällön ja asetukset. Sitten asetin tyhjennetyt tabletit synkronointilaukkuun ja palautin varmuuskopiot. Tämä vei kuudeltatoista laitteelta noin 20 minuuttia. Varsin näppärää. Toisaalta kun opiskelijat saavat laitteet takaisin, heidän pitää laittaa asetuksensa takaisin. Sitä ei voi tehdä sarjatyönä.

Edellisessä postauksessa ollut DocsToGo-ongelma näyttää olevan kierrettävissä. Normaalilla online tallennuksella ainakin 3 opiskelijalla on jäänyt tiedostot joko tallentumatta tai sitten ne eivät jostain syystä näy Dropboxssa. Tämä on epämukavaa. Huomasimme että toiminnolla open in… tiedoston saa jopa yksinkertaisemmin Dropboxiin. Ja se tuntuu toimivan kuin entisen junan vessa.

Opiskelijakommentteja:

”Tänään en ollut tunnilla, koska olin kipeä, mutta opettaja oli laittanut facebookkiin tarvittavat tehtävät ja tunnilla käsitellyt aiheet! Pädiopiskelu rulaa!” (Miija)

”Tablet-tietokoneiden käyttö sujuu mukavasti ja niiden käytöstä on tähän asti jäänyt tosi positiivinen kuva, koska ne kuitenkin ovat hyvin yksinkertaisia käyttää (ainakin näiden kurssilla tarvittavien perusasioiden tekemisen suhteen) ja kaikenlisäksi näppäriä ja nopeita. Uskon, että loppu kurssikin sujuu ongelmitta.” (Henna)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti