maanantai 19. joulukuuta 2011

Verkko-ongelmia

Tänään käsittelimme rapautumisen ja massaliikunnot, tuulen ja veden vaikutuksen pinnanmuotoihin ja jääkauden. Valitettavasti verkko-ongelman haittasivat tuntia. Kävimme aluksi lävitse kotitehtävän, jonka opiskelijat olivat tehneet Explain Everythingillä. Yksi opiskelijoista näytti tekemänsä karttapohjatehtävän. Tämän avulla kävimme lävitse tehtävän kysymykset.

Kaksi ryhmää esitti omat alustuksensa. Ne olivat varsin ansiokkaita.

Puolessa välissä kolmen tunnin sessiota verkko jostain syystä lakkasi toimimasta. Oppilasverkko ei toiminut koko koulussa. Ryhdyin esittämään asioita omalta tabletilta, jossa oli 3G-yhteys. Alkuun se toimi kohtalaisesti, vaikka suunnittelemiani tehtäviä ei voinutkaan tehdä. Lopputunnista sovin opiskelijoiden kanssa, että lopetamme tunnin aikaisemmin ja laitan heille tehtävät Dropboxiin. Sieltä he voivat tehdä tämän kerran tehtävät.

Tällaisessa opetuksessa verkon luotettava toiminta on elintärkeää. Verkko ei saisi olla epävakaa eikä epävarma. Nytkin langaton verkko olisi toiminut, mutta ilmeisesti yhteys koulusta katkesi kokonaan.

Kuten edellisessä kirjoituksessani kerroin, meillä kävi Itä-Savon toimittaja ja kuvaaja seuraamassa tuntia viime viikon torstaina. Perjantaina olimmekin Itä-Savon etusivulla ja sisempänä lehdessä oli juttua Lyseon tablet-opetuksesta.

Linkki etusivuun

Linkki varsinaiseen juttuun

Tässä pari opiskelijakommenttia viime kerran tunneista:

Tablet-tietokoneiden käyttö sujuu hyvin. Ainut ongelma, joka sattui viimetunnilla oli se, että emme saaneet tehtävälinkkejä tarvittavalla ohjelmalla auki. Tehtävän teko onnistui silti kun kirjoitimme linkkien osoitteet Googleen ja löysimme tarvittavat sivut sitä kautta. Lehdistön paikalla käymisestä vielä sen verran, että ihan kiva juttu, että aiheesta ollaan kiinnostuneita ja tällaisesta opiskelumahdollisuudesta halutaan kertoa muuallekin!” Henna

Osaan nyt käyttää tätä padia jo hyvin verrattuna alkuvaiheeseen, mutta tuo Explaineverything sovellus on tosi hankala. Sillä kun tein sen kotitehtävän maanjäristyksistä, niin jouduin tekemään sen kaksi kertaa kun se meni jotenkin sekasin. Mutta ehkä se siitä. Tää kurssi on ollu kiva, kun on erilaista näitten padien takia. Vähän vaihtelua tavalliseen opiskeluun. Paljon oon tykänny tästä, suurin osa tehtävistäkin on ollut helppoja tehä tällä ja sit kun nuo kaikki jutut on tuolla dropboxissa niin ne ei häviä sieltä kun yleensä kaikki monisteet häviää niin helposti.” Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti