tiistai 31. tammikuuta 2012

Tieteellisen tutkimuksen hyödyntäminen opiskelussa

Lukion opettajille on varmaan tuttua se, että toisinaan törmää tutkimukseen tai artikkeliin, jota voisi käyttää omassa opetuksessa. Perinteisesti niitä on kopioitu ja leikattu ja liimattu monisteiksi, mutta tässä kohdassa iPad säästää opettajan työtä. Esimerkkejä:

Tiede-lehden numerossa 8/2008 on Annikka Mutasen hyvin kirjoitettu artikkeli "Mistä moraali syntyy?". http://www.tiede.fi/artikkeli/926/mista_moraali_syntyy_ Kunkin opiskelijan on helppo lukea se omalta koneeltaan. Olemme muuttaneet artikkelin käsitekartoiksi ja opetelleet samalla, kuinka asiatekstiä luetaan ja puretaan sieltä esiin pääväitteet ja niiden perustelut - tässä tapauksessa lukuisat viitteet tieteelliseen tutkimukseen.

Tänään opiskelimme suomalaisten uskonnollisuutta ja käytimme lähteenä netissä PDF-muotoisena olevaa tutkimusta "Uskonto suomalaisten elämässä" http://www.fsd.uta.fi/julkaisut/julkaisusarja/09_11_uskonto.pdf. Latasimme PDF:t iBooks-ohjelmalla kunkin opiskelijan täppärille, joten artikkeliin voi palata kotonakin, vaikka siellä ei olisikaan lankatonta verkkoyhteyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti