maanantai 2. tammikuuta 2012

Takaisin sorvin ääreen

Tänään kokoonnuimme ensimmäisen kerran loman jälkeen. Olin antanut opiskelijoille muutaman tehtävän. Heillä oli tehtävänä ekosysteemeihin liittyvä tehtävä ja tehtävä maisemakuvan arvioinnista. Osa opiskelijoista osa oli tehnyt tehtävät huolellisesti, mutta toisaalta oli myös niitä jotka eivät tehtäviä olleet tehneet. Jonkinlaista huolimattomuutta oli havaittavissa.

Yksi opiskelijoista on ollut joulun Thaimaassa. Hän toimii koekaniinina ja pyrkii tekemään tehtäviä siellä. Ainakin nyt sieltä on kiirinyt sellaista tietoa, että verkko pätkii pahasti ja vaikeuttaa tekemistä. Myöhemmin asiasta lisää.

Huomenna on viimeinen kerta tätä maantieteen kurssia. Pidän pienen kokeen, jonka avulla pyrin selvittämään kuinka opiskelijat ovat ymmärtäneet olennaiset asiat kurssista. Arvioinnin takia kokeen pitäminen ei ole välttämätöntä. Olemme tehneet kurssin aikana sen verran erilaisia töitä, jotka opiskelijat ovat tallentaneet kansioihinsa arvoitaviksi, että niiden perusteella opiskelijoita on varsin helppo arvioida.

Tässä erään opiskelijan kommentit viimeisestä kerrasta ennen joululomaa. Sehän oli kerta jolloin verkko lakkasi toimimasta:

"Tänään tunnilla, kun olimme aloittamassa tekemään tehtäviä, verkkoyhteys katkesi. Emme pystyneet tekemään tehtäviä, joita opettaja oli suunnitellut meidän tekevän. Tästä huomaa, miten riippuvaisia verkosta meidän tunnit ovat, koska mitään ei oikeastaan pystynyt tekemään. Pääsimme tunnilta aikaisemmin ja opettaja laittoi meidän tehtävät dropboxiin. Ne tehdään lomalla, mutta onneksi kerkesimme tehdä pari tehtävää ennen kun yhteys katkesi. Lisäksi Oppilaiden tekemiä esityksiä kuunneltiin tunnilla." Maria

Opiskelijakommentti tämän päivän tunneista:

"Tänään kävimme joululomalle saadut tehtävät läpi, joissa vierähtikin sitten melkein koko tunti. Mutta kuten kerran aikaisemminkin tapahtui, en huomannut tai edes löytänyt facebookista saatuja paria tehtävää ja siis se olikin sitten tekemättä kun asiaa alettiin tarkastaa. Onneksi en ollut ainut, jolla ne oli tekemättä. Yhden pienen juhannukseen liittyvän tehtävän sain tehtyä tunnilla samalla heti kun olin itse tajunnut tehtävässä mietittävät asiat. Mutta pidemmän ekosysteemitehtävän jouduin tekemään vasta kotona, että kykenen miettimään asiaa itse tarkemmin.
Opettaja ilmoitti tänään, että huomisen tunnilla on eräänlainen koe, jota ei tosin painoteta kuten normaalisti kurssikoetta. Jännittäähän se, mutta eipä siihen voi lukea.

Kokonaisuudessaan kurssi oli varsin upea ja mukava kokemus. Toivottavasti tabletit tulevat vielä joskus vastaan lukion aikana." Sonja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti