torstai 22. maaliskuuta 2012

Sekalaisia kuulumisia

Uskonnon iPad-kurssit ovat jokin aika sitten päättyneet, mutta palautekysey on vielä auki, joten ei sen tuloksista vielä sen enempää, palataan niihin aikanaan. Toisella kahdesta ryhmästä oli perinteinen loppukoe, mutta toisella kotitehtävinä esseitä, joilla koe korvattiin. Molempien kurssien arvioinnissa otettiin huomioon myös kurssin aikana tuotetut ja Dropboxiin ladatut tehtävät, muistiinpanot ja muut materiaalit. Kurssin päättymisen ja arvioinnin välissä oli jonkin verran aikaa, jolloin opiskelijat saattoivat vielä täydentää kansionsa sisältöä. Oma arvioini on, että oppimista tapahtuu perinteisillä menetelmillä ja iPadia välineenä käyttäen yhtä lailla, jos opiskelija on itse aktiivinen. Passiivinen ei opi menetelmällä eikä toisella. Jos (ja mielestäni kun) iPad tuo motivaatiota ja mielekkyyttä sekä opiskelijan että opettajan työhön, niin ainakin yksi tavoite on saavutettu.

iPadeja on käytössä aika monessa koulussa Suomenmaassa, ja kokemuksia jaetaan vilkkaasti naamatusten ja sosiaalisessa mediassa. Joensuussa pidettiin viime viikolla koulutuspäivät nimeltä "iPad opetuksessa ja arjen hallinnassa". Mukaan oli kutsuttu lähinnä itäsuomalaisia kouluja, ja periaatteena oli, että kukin toi tullessaan omaa osaamistaan ja sai viemisiä mukaansa. Tapahtuma oli oikein onnistunut ja saanee jatkoa ensi toukokuun alussa Savonlinnassa. Meiltä Savonlinnan lyseolta olivat mukana Ismo Falck, Hannu Soini ja allekirjoittanut. Omassa pajassamme esittelimme iPadin käyttöä lukion reaaliaineiden kursseilla.

Toinen jakamisen paikka oli eilen, kun Aducaten järjestämän Communities of the Best Practice -koulutuksen porukka kokoontui meille Savonlinnaan tutustumaan iPadeihin ja niiden opetuskäyttöön. Kolmas on tässä ja nyt, kun voitte käydä seuraavasta osoitteesta katsomassa, mitä ohjelmia olemme ladanneet opiskelijakoneille. Lista varmaan muuttuu ajan mittaan, koska jotain poistettaneen ja jotain lisätään. Kuvaukset ovat niukkoja, koska aikaa kirjoittamiseen ei koskaan tunnu olevan tarpeeksi. Mutta sovitaanko, että keskeneräisenäkin jaettu asia on parempi kuin omana tietona pidetty? http://db.tt/xTSa89fD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti